Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колеги здравейте,карам 147 1.6 2002г от известно време от пред на неравности по пътя колата скърца от страната на гумите..имате ли идея какво може да е тампон?шарнир? и ако е мога ли по отделно да ги сменя или шарнира върви с носача ?

Comment

• Първоначално публикувано от stiliyan Покажи съобщение
      Колеги здравейте,карам 147 1.6 2002г от известно време от пред на неравности по пътя колата скърца от страната на гумите..имате ли идея какво може да е тампон?шарнир? и ако е мога ли по отделно да ги сменя или шарнира върви с носача ?
      Най-вероятно, са втулките на горните носачи и стига шарнира да е здрав могат да се сменят само те. В сервиза тая процедура я извършваме ежедневно, малко е пипкаво, но ефекта винаги е огромен
      Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Освен тях и тампоните на стаб. щанга.
        И много рядко на долните носачи задните тампони.
        Друго май не остана, абе алфа
        ex - 147 16v multijet

Comment

• : )

мерси приятелчета : )) ще го видя какво е

Comment

• Някой тук знае ли как мога да изключа бийп сигнала който се издава от колата при всяко мое действие ?

Относно маслото спрял съм се на оригинален Кастрол 10в40 пристигащ директно от Германия във варел.Рояла Пърпъла ми идва много скъп,не си заслужава според мен. Другия варянт за масло е 5в30 с фюлерин от Бардал. Кое е по-удачно според вас ?

Comment

• Първоначално публикувано от hefty Покажи съобщение
              ...
              Относно маслото спрял съм се на оригинален Кастрол 10в40 пристигащ директно от Германия във варел.Рояла Пърпъла ми идва много скъп,не си заслужава според мен. Другия варянт за масло е 5в30 с фюлерин от Бардал. Кое е по-удачно според вас ?
              За 2-ри път, по-удачно е да оцелиш маслото като цяло. JTD мотора се кара с 5w40.
              2016 BMW 320D F30 LCI M Package
              ex. 08 Alfa Romeo 147 Q2 1.9 16V M-JET Garrett GTB2060VKLR Powered
              ex. 02 Modified FIAT Stilo 1.9 8V JTD Garrett GT2256V Powered

Comment

• Защо задължително жтд мотора с 5в40, ами ако река че колата е на 400к км пробег, тогава кво прайме ?

на 5в30 какво му е и на 10в40 какво му е ?

Comment

• Виж какво масло е 10в40 и после виж 5в40.

Зимата предпочитам 0в40 дори. пък нека е на 400 000км
                  ex - 147 16v multijet

Comment

• Знае ли някой какво е уплътнението на това коляно?
                    Click image for larger version

Name:	upl.jpg
Views:	1
Size:	61.9 Килобайта
ID:	2331453

Благодаря на Екотроник за картинката!
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• а 5в30 може ли да сложа ?
                      По-добре ли е от 10в40 ?

Благодаря.

Comment

• Първоначално публикувано от hefty Покажи съобщение
                        а 5в30 може ли да сложа ?
                        По-добре ли е от 10в40 ?

Благодаря.
                        5/50 е по-добре, но да не ти дойде и то скъпичко!
                        sigpic
                        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                        147 JTDm 140-Малката манекенка
                        GT- JTDm 150

Comment

• М10Д ?

Шегата сега на страна. Колата може да си я караш с каквото масло си искаш. Производителя обаче, препоръчва определен вискозитет и спецификация.
                          AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                          Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                          sigpic

Comment

• някой кара ли си колата с AC DELCO? И коментар!?
                            sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от i 147 Покажи съобщение
                              някой кара ли си колата с AC DELCO? И коментар!?

AC DELCO пише на тубичката. Вътре предполагам маслото е друга марка, защото не съм ги чувал тези да произвеждат масла. Не бих си купил такова, ако не съм сигурен откъде произхожда.
                              AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                              Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                              sigpic

Comment

• Кутията и диференцяла с различни масла ли са, шото гледам че има две пробки и две картерчета ? Отделно ли се източват и проверяват ?
                                Благодаря.

Искам да споделя днешното си впечатление като я подкарах за пръв път на по-сериозна газ.. Колата просто се изтрелва безобразно зла гад е. Смених само масло и маслен филтър тъй като всчко друго беше сменено преди 2 седмици, видимо всичко е изрядно ще я карам така 10к км и тогава всичко ще изхвърля. Сипах 5в30, казаха ми от Александър Ауто такова да сипя. Обаче се появи странен шум откъм дюзите може би или някой клапан трака. С отверка ги преслушах ше зема довечера слушалки за пулс да ги слушам. И едно странно пристъргване при тръгване на скорост. Вие какво мислите дали тия мотори имат проблем с едно от двете неща. Ако сипя добавка в горивото ше се оправи ли ?

П.С Бийп сигнала кой ше ми отговори как се маха ?

Comment

Working...
                                X